Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Gekon płaczący (Lepidodactylus lugubris) - jak często zraszać terrarium?

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
5 odpowiedzi na ten temat

#1 stokrotka920

stokrotka920
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6271 dni
  • Polska / Lubuskie / Gorzów Wielkopolski

Napisany 27 stycznia 2009 - 21:28

Witam, mam pytanie odnośnie zraszania terrarium gekona płaczącego, wiem że ma on mieć wilgotność na poziomie 60-80% ale za wiele mi to nie mówi. Mam terrarium o wymiarach 40x20x30 podłoże mam wyłożone torfem kokosowym, tylną ściankę korkiem kokosowym, od miesiąca zraszałam terrarium kilka razy dziennie. Dwa dni temu pojawiła mi się na tylnej ściance pleśń, czy to skutek nadmiernego spryskiwania ? czy może coś jest nie tak z wentylacją w moim terrarium. Dodam że utrzymuję temperaturę wewnątrz ok 25 stopni. Jak tak naprawdę mam się orientować jaka jest obecnie wilgotność ? jak często mam zraszać ?

...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Gekon płaczący (Lepidodactylus lugubris) - jak często zraszać terrarium?     x

#2 masteeff

masteeff
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6194 dni
  • Polska / Śląskie / Wodzisław Śląski

Napisany 27 stycznia 2009 - 21:38

Stokrotka a o higrometrze słyszałaś?? to taki przyrząd do mierzenia...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 spiritualself

spiritualself
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6084 dni
  • Polska / Śląskie / Częstochowa

Napisany 27 stycznia 2009 - 22:03

Tez tak mialam przy torfie .Torf przy duzym terrarium sam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 spiritualself

spiritualself
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6084 dni
  • Polska / Śląskie / Częstochowa

Napisany 27 stycznia 2009 - 22:09

Tez tak mialam przy torfie .Torf przy duzym terrarium sam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 PasQda

PasQda
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6388 dni
  • Polska / Małopolskie / Kraków

Napisany 28 stycznia 2009 - 00:04

ja proponuje wlokno kokosowe jako podloze + zraszanie 2 razy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 Lotar

Lotar
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6115 dni
  • Polska / Śląskie / Katowice

Napisany 01 lutego 2009 - 13:44

Dokładnie zraszaj 2 razy na dobę, raz pod wieczór a...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.